Hvordan får jeg ungdomsuddannelsen?
Interesserede unge skal kontakte den lokale afdeling af Ungdommens Uddannelses vejledning (UU) i kommunen.
UU afklarer, om den unge er i stand til at gennemføre anden ungdomsuddannelse. Hvis UU vurderer, at den unge er i målgruppen for ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, afgiver UU indstilling til kommunalbestyrelsen herom. Sammen med indstillingen afgiver UU udkast til en uddannelses plan for den unge. Samtidig skal den unge og forældrene have kopi af indstillingen og udkastet til uddannelses plan. Kommunalbestyrelsen skal herefter godkende, at den unge er berettiget til uddannelsen. Den unge kan modtage tilbuddet om en ungdomsuddannelse efter undervisningspligtens ophør eller efter ophøret af eventuel fortsat undervisning (10.-11. klasse) i folkeskolen, en fri grundskole eller en efterskole mv. og indtil det fyldte 25. år.
Hvordan er uddannelsen tilrettelagt?
Når kommunalbestyrelsen har besluttet, at en ung er i målgruppen til STU, skal der fastlægges en uddannelses plan for det individuelle forløb. Uddannelsen skal i videst muligt omfang tilrettelægges under hensyntagen til den unges kvalifikationer, modenhed og interesser. Uddannelsen indeholder undervisning og praktik.
Hvis du derefter er interesseret i vores STU-tilbud, arrangerer UU-vejlederen et besøg hos os.
Det er kommunens visitationsudvalg, der visiterer til STU efter indstilling fra DU/KUi-vejleder. På Thy Fonden Markvejens STU har vi løbende optag året rundt og tager også imod elever, som ønsker at skifte STU.
Når de unge starter hos os, tildeles de en kontaktperson. Kontaktpersonen, som også er underviser, er også med til alle møder og har trivselssamtaler med den unge for at sikre at målene med uddannelsen opnås.
Er du indstillet til STU-forløb, kan der aftales et besøg hos os, hvor den unge kan se vores STU-tilbud sammen med dine forældre eller pårørende. Hvis den unge ønsker det, kan der aftales en praktik i vores STU, hvor den unge kan prøve at være hos os i en uge.